Risiko kan æde dit afkast

23.03.2017
Spred altid din investering på mange forskellige aktier. Derved mindsker du risikoen og øger muligheden for et højere afkast over tid.
Det var var et af hovedbudskaberne ved InvestorDagen 2017 den 21. marts i København, hvor chefporteføljeforvalter Jacob Loiborg fra Sparinvest fortalte om investering.

Mere end 1200 gæster besøgte Dansk Aktionærforenings InvestorDagen 2017 den 21. marts i København. Her havde de besøgende mulighed for at møde medarbejdere fra Sparinvest og høre mere om, hvordan vi i Sparinvest arbejder med indeksinvestering.

Spredning øger afkastet

Chefporteføljeforvalter Jacob Loiborg talte på InvestorDagen om vigtigheden af at sprede sine investeringer. Man kan ikke satse på held, når man investerer. Man er nødt til at arbejde mere systematisk, når man sammensætter en portefølje, for der er altid risiko forbundet med investering. Men man kan mindske risikoen væsentligt jo flere forskellige aktier, man spreder sine investeringer på.
Samtidig er en stor spredning med til at øge afkastet, fordi den samlede portefølje bliver mindre følsom over for store udsving i kursen på de enkelte aktier.

Hør hele præsentationen med chefporteføljeforvalter Jacob Loiborg her.